domingo, 29 de noviembre de 2009

Mi discurso en Valencia

Bona vesprada, companyes i companys del Bloc Jove 

És un plaer per a mi atendre la invitació que se'ns va fer des dels companys valencians per a compartir en la data de hui el vostre congrés. En un calendari vaig llegir que és Sant Honest, i aquesta és la demostració palmaria que més allà de casos Gürtell i altres històries el poble valencià té iniciativa per a llançar avant i aquest nou Consell pot (i ho farà) afrontar els reptes d'aprofundir en la democràcia i la defensa dels drets socials de totes i tots els valencians. 


Gazte Abertzaleak, com fundadora de la EFAY i sent joventuts de Eusko Alkartasuna, partit que participa des de la seua fundació d'iniciatives com la ALE o Nafarroa Bai, tenim una visió del que ha de ser la nostra Europa, la solidaritat dels pobles i el fil comú que ens uneix a tots hui ací i cada vegada més en el futur. 

La nostra aposta és per avançar en la democràcia, de major qualitat i més profunditat, incloent el dret a decidir, perquè no només la història és aval de la realitat d'un poble, que com el basc, posseeix la llengua més antiga del continent, sinó que la voluntat expressada en les urnes hauria de sobrar. Però a Navarra van preferir que la dreta governara abans d'un pacte de progrés i al País Basc els 538.000 vots de Eusko Alkartasuna, PNB, Aralar i EB són menys escons que els 488 000 vots de PP, PSOE i UPyD. Una UPyD que, per cert, proposa una circumscripció única i un mínim del 5% i va obtenir representació per la circumscripció millor amb un 3’5%. 

El Senyor López i el senyor Sanz es dediquen a liderar l'excepció a Espanya, on PP i PSOE no es poden ni veure. Però en el fet diferencial d'Euskadi si, per a evitar que el nacionalisme gestione el futur del país. Fa no molt de temps el President Camps va fer menciò a les cunetes. Com nét d'un gudari que va combatre en la guerra civil no puc sinó recordar que el passat esta ahí i el passat no construeix el futur, però sense memòria el nostre futur es veuria falt d'una perspectiva per a reconèixer-nos a nosaltres mateixos. 

Finalment vull aprofitar per a assenyalar una última cosa, amb el vostre permís, i és que des del meu primer aniversari, he passat molts estius a Benidorm, i volguera assenyalar el que ara és més evident que mai: més enllà de pajinatos, Zaplanas, Campismo o jetes corruptes com Carlos Fabra, ací existeix una formació sòlida llista per a eixir al carrer i defensar uns principis, que són els nostres, i que són els quals reflecteixen la ponència que presenteu a aquest congrés. Per això, des del més profund del nostre cor, de part de Asier i de la meua mateix, de l'Executiva Nacional de Gazte Abertzaleak al complet, felicitats al nou Consell, felicitats Fran, i que tinguem moltes oportunitats de continuar el nostre llarg camí de col·laboració i trobada. 

Visca el bloc soberanista! Visca el País Valencià! Gora Euskadi Askatuta!

No hay comentarios:

Publicar un comentario